Водіям хочуть заборонити купувати авто за готівку

У Білорусі всерйоз розглядають можливість заборони купівлі автомобілів за готівку – залишиться тільки безготівковий розрахунок. Відповідний президентський указ вже винесено на громадське обговорення.

Розробником цього нововведення виступило Міністерство антимонопольного регулювання і торгівлі. А все почалося з кількох гучних кримінальних справ за участю білоруських Автохауз. Зокрема, якийсь час назад п’ятьох співробітників Автохауз «АвтоКомпаніСевен» визнали винними в обмані кількох сотень власників автомобілів. Зловмисники продавали автомобілі, але гроші їх колишнім власникам не передавали, а привласнювали. Інколи нові автомобілі продавали під виглядом б/у. Засновника цього Автохауз засудили до 8 років позбавлення волі з конфіскацією майна.

Крім того, в Білорусі останнім часом почастішали випадки продажу крадених машин за фальшивими документами.

Передбачається, що безготівковий розрахунок за купівлю/продаж зробить автомобільний бізнес прозорим, виведе його з тіні. І, звичайно ж, держава в цьому випадку зможе контролювати процес продажу автомобілів, отримуючи в бюджет всі належні гроші.

Відповідний президентський указ виставлений на громадське обговорення. Дуже велика ймовірність, що він вступить в силу, нехай навіть і з деякими невеликими поправками.

Джерело auto.24tv.ua

Не пропустіть