Повернення техогляду в Україні: розкриті деталі

В Україні неминуче повернуть техогляд для всіх автомобілів у зв’язку із зобов’язаннями нашої країни перед Євросоюзом. Проте, просто повертати старі, які діяли колись процедури не варто. Про це сказав Автоюрист Денис Конюшка.

«Техогляд повинен встановлювати технічний стан автомобіля, в тому числі, обов’язково комерційних авто, автомобілів таксі, перевізників і так далі. Можливо, техогляд потрібен для автомобілів іноземного виробництва старше 5-7 років. Чи потрібен техогляд 2-3-річних авто – спірне питання. На мою думку, не потрібен», – заявив Конюшка.

Перше, що повинен виключати технічний огляд – ДТП через поганий технічний стан ТЗ. Однак, за даними статистики скасування або повернення ТО «не впливала і не впливає на кількість ДТП в результаті невідповідного технічного стану».

У той же час, зараз рано говорити про те, в якому вигляді техогляд повернути в Україну.

«Давайте почекаємо, поки рішення пройде перше читання, воно буде змінюватися в будь-якому випадку. Але воно повинно пройти рано чи пізно, оскільки у нас є зобов’язання перед ЄС повернути техогляд. Це не перша і далеко не остання редакція нового законодавства», – сказав Конюшка.

Джерело kriminal.tv

Не пропустіть