Машина для новачка: знайдено найкраще авто для «чайника»

Водії-початківці доволі часто вагаються у виборі першого авто. Те що їм подобається, як правило, не дуже практичне, а те що практичне – не зовсім відповідає особистим переконанням. Але якщо вже мова пішла про практичність, то тут щось краще ніж кросовер годі шукати.

Кросовери часто вибирають водії-початківці

Назва «кросовер» трактується як авто, в якому перетинаються (cross) два різних типи машин, а саме, позашляховика і хетчбека (універсалу). У рідкісних випадках зустрічаються навіть кабріолети і седани підвищеної прохідності.

Якщо ж сказати простіше, то кросовер – це максимально спрощений позашляховик, часто позбавлений навіть повного приводу, основне завдання якого долати міські бордюри, замість серйозного бездоріжжя, не дарма ж в народі такі авто прозвали «паркетниками».

Переваги кросовера

Основний плюс будь-якої моделі підвищеної прохідності – безумовно збільшений дорожній просвіт. Якщо у стандартних седанів або хетчбеків кліренс звичайно дорівнює 140-150 мм, то у кросоверів в середньому становить 180-200 мм.

Для початківця водія додатковий запас простору над дорогою дозволяє легше знаходити місце для парковки, піднімаючись на високі бордюри тротуарів, звичайно, дотримуючись ПДР і залишаючи досить місця пішоходам.

Недоліки кросоверів

Більшість сильних якостей моделей підвищеної прохідності мають і зворотний бік медалі.

Збільшені розміри (а значить і вага) кросоверів, а також погіршена аеродинаміка і необхідність крутити додаткову пару коліс обертається підвищеною витратою палива.

Початківцям водіям потрібно буде добре відчувати габарити свого «паркетника», щоб не нервувати на тісних парковках і в щільному міському трафіку.

Джерело politeka.net

Не пропустіть