У Bosch створили працюючий на воді і бензині мотор

Компанія Bosch, що спеціалізується на випуску побутової техніки та виготовленні комплектуючих для автомобілів, створила мотор, що працює на бензині і воді. Паливна суміш надходить в робочу камеру, причому її п’ята частина йде на охолодження двигуна.

Використання частини палива в охолоджувальній системі ефективно позначається при їзді на великій швидкості. Те ж спостерігається, коли мотор розвиває більших обертів, відзначають експерти. У новій системі подачі палива дрібнодисперсний водяний пил під тиском впорскується у впускний колектор перед займанням рідини. Завдяки цьому агрегат краще охолоджується, при цьому спостерігається економія палива. На 100 кілометрів шляху такого ДВЗ досить близько 200 грамів дистильованої води. Згідно зі свідченнями фахівців, економія бензину становить до 13%. Коли вода, розміщена в спеціальному баку, закінчується, машина переходить на використання звичайного палива. Емульсія, заявляють в Bosch, дозволяє економити до 90% пального. У компанії відзначають, що новий мотор встановлять на BMW M4 GTS.

В ході тестів фахівці встановили, що силовий агрегат, встановлений в даній моделі, економить до 10-15% палива. В ході випробувань при використанні паливної суміші динамічні характеристики мотора помітно зросли.


Не пропустіть