Автомобілі марки Ford стануть легше і тихіше

Виробник запевняє, що знайшов спосіб поліпшити теплопровідність, а також знизити вагу і шум автомобілів, використовуючи зовсім невелику кількість графена.

Компанія Ford до кінця року планує почати виробництво компонентів з додаванням графена. Новий матеріал буде застосований в 10 деталях, які використовуються в підкапотному просторі, які спочатку будуть встановлюватися на моделі Ford F-150 і Mustang, а згодом – на всі автомобілі марки.

Відзначається, що в автомобілях графен, який відрізняється малою вагою і міцністю, буде працювати як навушники з надпотужним шумопоглинанням, знижуючи шум в салоні. У Ford уточнюють, що змішали графен з піноматеріалом і випробування, проведені компанією, показали зниження шуму на 17%, поліпшення механічних властивостей на 20% і поліпшення теплопровідності на 30% в порівнянні з піноматеріалом без додавання графена.

Відзначається, що виробник спільно з постачальниками почав вивчати властивості нового матеріалу і експериментувати з його застосуванням в кожухах паливної рампи, насосів і кришці двигуна ще в 2014 році. Зазвичай спроба знизити загальний шум в салоні означає додавання додаткового об’єму матеріалу і підвищення маси автомобіля. Однак завдяки графену вдалося домогтися зворотного ефекту.


Не пропустіть