Volkswagen може поділитися своєю платформою з Ford

Чутки про можливе розширення співпраці двох автовиробників, судячи з усього, починають підтверджуватися.

Нагадаємо, що ще влітку цього року Volkswagen і Ford підписали меморандум про співпрацю в сфері комерційного транспорту. Подробиці проекту не розкривалися, але підкреслювалося, що обидва виробники об’єднають зусилля з розробки та виробництва нових моделей. Мови про об’єднання або створення повноцінного альянсу, запевняли представники Volkswagen і Ford, не йде. Партнерство передбачає виключно технологічне і наукове співробітництво.

Разом з тим, раніше в ЗМІ з’являлася інформація, що Volkswagen і Ford готові вийти за рамки комерційного транспорту. Наприклад, в цьому місяці джерела видання The DetroitBureau повідомляли, що сторони вже ведуть переговори з цього питання. Офіційно в Volkswagen і Ford інформацію не підтверджували.

Відзначимо, що на цьому тлі особливо цікаво виглядає остання заява головного фінансового директора Volkswagen Френка Уіттера. За його словами, стратегія автовиробника полягає в тому, щоб зробити компанію більш відкритою для партнерств, пише Automotive News.

Відповідаючи на питання, чи може концерн поділитися з Ford новою архітектурою для електромобілів під назвою MEB, Уіттер такої можливості не виключив.

«Чи можливе надання доступу іншим брендам (прим. – до платформи), що не входять в VW Group? Теоретично можливо. Але рішення немає», – сказав він.

Одна з областей, в якій Volkswagen хотів би об’єднати свої зусилля з іншими гравцями, – розробка автономних транспортних засобів. Розвиток подібних технологій в поодинці обходиться занадто дорого виробникам, визнає Уіттер.

Не виключено, що Volkswagen і Ford можуть розширити свою співпрацю саме в цій сфері. Раніше агентство Bloomberg повідомляло, що сторони обговорюють це питання. Зокрема, мова йшла про спільне створення автономних транспортних засобів.


Не пропустіть