Узбекистан загрожує Україні введенням санкцій

Депутати парламенту Узбекистану запропонували обмежити ввезення в країну товарів з України. Про це повідомляє національне інформагентство Узбекистану.

На думку узбецьких депутатів, Україна нібито веде нечесну боротьбу на автомобільному ринку, пише bin.ua.

Так вони відреагували на проведенні комісією України з міжнародної торгівлі розслідування порушень закону України «Про захист національного товаровиробника від субсидованого імпорту» з боку узбецьких автовиробників.

«Наші українські партнери не враховують сформований істотний дисбаланс в нашій взаємній торгівлі. Варто нагадати, що обсяг імпорту з України в Узбекистан більш ніж в три рази перевищує експорт наших товарів в цю країну», – заявив член законодавчої палати Еркін Халбутаев.

«При цьому знаходяться країни-імпортери цукру на узбецький ринок, а саме Україна, які намагаються ввести обмежувальні заходи відносно нашого експорту, несправедливо звинувачуючи нас в субсидуванні окремих секторів економіки. Так давайте ж реально підтримаємо розвиток своєї цукрової промисловості. Доб’ємося самодостатності в даній сфері. Це буде гідна відповідь на недружні, неринкові дії партнерів по міжнародній торгівлі», – зазначив депутат узбецького парламенту Расул Кушербаєв.


Не пропустіть