В України прибув позашляховик Rolls-Royce Cullinan (Фото)

Сьогодні, 15 листопада, в Києві відбулася офіційна презентація однієї з найцікавіших автомобільних новинок останніх років.

Позашляховик Роллс-Ройс – це друга після Phantom VIII покоління модель, побудована на новій платформі під назвою Архітектура розкоші. Кулінан налічує цілих 5,3 м завдовжки, 2,1 м завширшки і 1,8 м заввишки. Для порівняння: горезвісний Bentley Bentayga на 0,2 м коротший і на 0,16 м вужчий від нового британця.

У Rolls-Royce Cullinan вражають не лише розміри – не менше вражає мотор автомобіля. Під капотом ховається 571-сильний V12 об’ємом аж 6,75 л (850 Нм), завдяки якому величезний крос прискорюється до сотні за 5,2 с і розвиває максимальну швидкість 250 км/год.

У салоні Rolls-Royce Cullinan – багато шкіри і дерева. Позаду – два роздільних крісла або суцільний диван залежно від побажань клієнта. На передній панелі красуються два великих дисплеї – цифровий щиток приборів і мультимедійна система. Салон від вантажного відсіку відділений склом: завдяки цьому, в “кабіні” зберігається оптимальна температура у разі відмикання п’ятих дверей. До речі, в звичайному стані об’єм багажника становить 560 л (за складених сидінь – 1930 л).

Стосовно оснащення, тут теж усе на вищому рівні: пневмопідвіска із змінним кліренсом, яка працює як “чарівний килим”, просунутий повний привід, а також різні асистенти (функція попередження про знаходження людей і тварин на дорозі, система нічного бачення, камера панорамного огляду, активний круїз-контроль, асистенти попередження про зіткнення і перехресний рух, виїзд зі смуги руху тощо).

За такий лайнер доведеться заплатити й відповідні гроші. Так, ціна Rolls-Royce Cullinan у базовій комплектації становить 12,5 млн грн, а поданий на фото автомобіль коштує вже 17,7 млн грн.

Джерело autocentre.ua

Не пропустіть