За ціною літака: в Україну привезли шикарний позашляховик за 12 млн гривень (Фото)

Англійці привезли в Україну розкішний позашляховик Rolls-Royce Cullinan, який став найдорожчим позашляховиком в світі і історично важливим для компанії Rolls-Royce. Вартість позашляховика, в залежності від комплектації, стартує з 12 млн гривень і досягає 17 млн ​​гривень.

Названий на честь найбільшого в історії неограненним алмазу, Rolls-Royce Cullinan ознаменував нову еру компанії: це перший SUV в історії бренду ще і оснащений турбованим двигуном, а також вперше виробник представив дві новинки в перебігу року. Причому Україну вони розглядають, як важливий для британської компанії ринок, оскільки шість замовлень з нашої країни вже надійшло. Але всі імена замовників триматися під найсуворішим секретом.

Автомобіль вагою 2,6-тонни побудований на алюмінієвій платформі Phantom нового покоління, продажі якого були запущені на початку цього року. Він оснащений тим же V12 об’ємом 6,75 літра і має потужність 570 к.с. і 900 Нм крутного моменту. Все це зусилля передається на чотири колеса за допомогою восьмишвидкісної автоматичної коробки передач ZF.

Незважаючи на те, що автомобілі Rolls-Royce і раніше не скаржилися на відсутність здібностей долати піски і дорожні складності, в цей раз систему повного приводу розробили з нуля. Все це технічно підтримувалося компанією BMW, але унікальність присутній у вигляді системи Krismer зі спеціальною саморегульованою пневматичною підвіскою. Комплекс виробляє мільйони обчислень кожну секунду, щоб адаптуватися до дороги.

Натисканням кнопки «Everywhere» активуються позашляхові режими: для їзди по гравію, розбитим дорогам, мокрій траві, бруду, снігу або піску. Rolls-Royce Cullinan занурюється в брід глибиною 540 мм, оскільки кліренс в 216 мм може змінюватися в разі потреби з діапазоном +/- 40 мм. У тому числі це дозволяє спокійно сідати в автомобіль заввишки 1,8 метра, притиснутий до дороги, і завантажувати багаж.

Салон виконаний в кращому стилі Rolls-Royce. Тут і килимки з овечого хутра, і розважальний комплекс Rolls-Royce Recreation Module, що дозволяє повністю налаштувати автомобіль під настрій. Для задніх пасажирів передбачені столики і виїжджають екрани, холодильник з графином і келихами, повітроводи для ніг, щільні шторки на вікнах, відгороджений багажник і можливість замовити скло, розмежовує простір між водієм і пасажирами.

Задній диван можна замовляти і в двомісній версії, і в тримісній, що дозволить збільшити 560-літровий багажник до 1930 літрів. Двері в багажне відділення розбита на дві секції з електроприводами і може комплектуватися висувними кріслами зі столиком для відпочинку на природі.

Природно, що Cullinan оснащений повним комплексом систем безпеки, включаючи систему нічного бачення, круговий огляд з чотирма камерами з панорамним видом, попередження про зіткнення, попередження про перехресний рух, про виїзд на перехрестя і попередження про зміну смуги руху.

При всій своїй ексклюзивності позашляховик за 12 501 530 гривень на 8 мільйонів не дотягує за вартістю до розкішного Phantom. Але при максимальній комплектації опціями ця різниця скоротитися до 3 мільйонів.

Джерело avtovod.com.ua

Не пропустіть