На водіїв чекають нові правила паркування

Комісія Київради з питань бюджету та соціально-економічного розвитку погодила проект рішення, який упорядковує правила паркування транспортних засобів на столичних вулицях і паркувальних майданчиках: встановлять автоматичні в’їзні та виїзні термінали та, за можливості, табло з інформацією про наявність вільних місць і системи відеоспостереження.

Про це повідомляє «Магдебурзьке право» з посиланням на прес-службу КМДА.

“За дотриманням правил паркування та оплатою стежитимуть інспектори з паркування. Можливі такі форми розрахунків: за допомогою абонементних талонів, паркувальних автоматів, платіжних терміналів, автоматичних в’їзних та виїзних терміналів, з використанням засобів мобільного зв’язку та інших відповідних програмно-технічних комплексів”, – розповіли нам у відомстві.

Згідно нових правил, автомобілі порушників правил руху та зупинки на смузі для громадського транспорту та порушників правил зупинки і стоянки, які перешкоджатимуть дорожньому руху, тимчасово затримуватимуть інспектори з паркування. Про евакуацію машини інспектори повідомлятимуть до Нацполіції та вказуватимуть час і місце зберігання машин. Після сплати штрафу вартості транспортування порушнику повертатимуть машину.

“Цим проектом рішення ми не лише приводимо паркувальний простір в столиці у відповідність до законодавства України. Це не декларативний документ. Насамперед, ми впроваджуємо цивілізовану комфортну систему паркування в місті. Київ запроваджує дієвий механізм контролю за дотриманням правил паркування та оплати, механізм накладення штрафів. А головне, реалізація цього проекту рішення надасть органам місцевого самоврядування ефективні важелі щодо розв’язання транспортних проблем міста”, – сказав голова постійної комісії Київради з питань бюджету Андрій Странніков.

При цьому у святкові дні, визначені Кабміном, паркування на спецмайданчиках буде безкоштовним, за винятком парковок біля ринків, торгівельних та розважальних центрів, залізничних та автобусних вокзалів.


Не пропустіть