Страхова вимагає повернути гроші: розкриті підводні камені «автоцивілки»

Купуючи поліс ОСАЦВ водії часто не задаються питанням як буде проходити виплата і що саме компенсує страхова компанія. А насправді автоцивілка захищає майно і здоров’я тих людей, які постраждають від ваших дій.

Як відзначають на сторінці в Facebook юристи агентства «Дорожній адвокат», страхова оплатить ремонт у разі аварії не вашого, а чужого автомобіля. Але часто після ДТП до винного приходить лист від страхової компанії з проханням повернути гроші, виплачені за ремонт автомобіля потерпілого.

Подібне стягнення коштів з винного в ДТП відбувається з наступних причин:

– якщо водій керував транспортним засобом в стані алкогольного чи іншого сп’яніння;
– якщо водій керував транспортним засобом без водійського права на управління відповідної категорії;
– якщо після ДТП водій самовільно залишив місце пригоди чи відмовився від проходження огляду про стан алкогольного сп’яніння або прийняв алкоголь;
– якщо ДТП визначено безпосереднім наслідком невідповідності технічного стану та обладнання автомобіля існуючим вимогам;
– якщо водій не повідомив страховика про ДТП в передбачені законом терміни;
– якщо страховий випадок настав з використанням забезпеченого транспортного засобу в період, не передбачений договором.

«Страхова компанія надасть водієві можливість добровільно повернути гроші, а в разі несплати – подасть до суду. Винного чекає довга судова тяганина і витрати на адвокатів. І в перерахованих вище випадках суд може прийняти рішення на користь страхової компанії», – повідомляють юристи.

Вони також відзначають, що суди і так завалені подібними позовами. Адже велика частина купують страховку не цікавиться самим процесом виплат, а страховикам невигідно ставити всіх до відома.

Джерело autonews.ua

Не пропустіть