Водіям готують покарання за не пристебнутих пасажирів

За порушення правил пасажирами відповідальність за них водій бере на себе.

Депутати розглядають черговий закон про відповідальність водіїв за порушення правил безпеки. Цього разу парламентарі хочуть в рази збільшити штраф за водіння без ременів безпеки. Крім того нові правила стосуватимуться і пасажирів, за порушення правил яких водії також платитимуть з валсної кишені.

Про нову ініціативу розповіла народний депутат від БПП Ірина Суслова, передає “Обозреватель“.

“Законопроект дуже важливий. Ми сподіваємося, що він буде проголосований на наступному пленарному тижні. Дослідження в країнах Євросоюзу доводять, що якщо пасажир або водій їде з пристебнутим ременем безпеки, то він отримує на 70% менше травм, ніж непристебнутий”, – говорить депутатка.

Дані нововведення передбачають чималі штрафи. Однак є виняток для старих авто, де на задньому сидінні не передбачені ремені безпеки. Таким чином, усі пасажири, як на передньому так і на задньому сидінні повинні бути пристебнутими.

“Умовно кажучи, у старих автомобілях, в яких ззаду немає ременів безпеки, ми не можемо зобов’язати людей пристібатися. Якщо машина оснащена, повинні бути пристебнуті не тільки водій, але і всі пасажири, незалежно від того, де вони сидять, як це відбувається в Євросоюзі”, – додала Суслова.

Якщо виявили порушення, штрафи виписуються на авто та врахується кількість пасажирів. Таким чином штрафи множаться на кількість непристебнутих осіб у транспортному засобі. Відповідальність за це бере на себе водій.


Не пропустіть