Кінець епохи: Volkswagen відмовляється від ДВЗ

Німці працюють над новою генерацією бензинових і дизельних силових установок, яка стане останньою для ДВЗ Volkswagen.

Нові мотори Volkswagen, що викидають СО2 в атмосферу, з’являться до 2026 року. Однак вони будуть останніми ДВЗ концерну. Німці мають намір зосередити свої сили на розробці електрокарів, а поки розробляють останню платформу для моделей з традиційними моторами.

Volkswagen може припинити продавати автомобілі з ДВЗ вже в середині наступного десятиліття. Однак це торкнеться тільки розвинених ринків. А в країнах, в яких інфраструктура недостатньо підготовлена ​​для електрокарів, німці продовжать оновлювати машини з двигунами внутрішнього згоряння. На думку експертів, так може продовжитися аж до 2050 року.

Зараз Volkswagen для своїх електрокарів має шасі MEB. Ця платформа може бути використана не тільки VW, але і марками Audi, Seat і Skoda. Крім того, Audi і Porsche реалізовують проект зі створення архітектури для майбутніх преміальних іномарок цих брендів.

У 2020 році Volkswagen почне продажі електричного хетчбека ID У цьому ж році Porsche може вивести на ринок електрокар Taycan. Крім того, в 2019 році може початися випуск «зеленої» моделі на базі концепту Audi E-Tron GT.


Не пропустіть