Власник “АвтоЗАЗу” продав Порошенку два Mercedes-Benz S-600 за півтора мільйона доларів

У Мережі з’явилася інформація, згідно з якою, ГО «Автобаза Державного управління справами» Президента України Петра Порошенка має намір придбати два броньовані автомобілі Mercedes-Benz S-600 чорного кольору. Салон буде оббитий чорною шкірою «ексклюзив фарфор». Ціна кожного автомобіля складає близько 750 тис $.

Як повідомляють «Наші Гроші» з посиланням на «Прозорро», Автобаза мала можливість купити дешевші автомобілі, однак вона вибрала найдорожчі. Влітку президентська автобаза оголошувала відкриті торги на придбання Mercedes очікуваною вартістю 42,43 млн грн. Тоді обидва рази пропозицію подавало ТОВ «Кар Тюнінг ексклюзив», яке пропонувало броньовані автомобілі Mercedes Maybach 650 за 30,37 млн ​​грн. Однак ніякі інші конкуренти пропозицій тоді не подавали, тому відкриті торги обидва рази скасовувалися.

Після двох відмін Автобаза отримала право провести закупівлю по переговорній процедурі. Однак для переговорів з невідомих причин було обрано не фірму «Кар тюнінг ексклюзив», що пропонувала автомобілі дешевше в півтора рази, а «Автомобільний Дім – Україна Мерседес Бенц» з автомобілями відповідно до очікуваної ціни замовника, пишуть «Наші Гроші»

Власниками СП у формі ТОВ «Автомобільний Дім – Україна Мерседес Бенц» є екс-нардеп Таріел Васадзе, його ж компанія ЗАТ «Українська автомобільна корпорація», а також міноритарні співвласники Олег Слєпічев і Михайло Резник.

Джерело golos.zp

Не пропустіть