«Богдан» похвалився новим досягненням

«Богдан Моторс» увійшов до списку 20 найбільш інноваційних компаній України. Про це свідчить рейтинг видання «Деловая столица», передає прес-центр корпорації, пише autonews.ua.

«Богдан Моторс» має підприємства з виробництва легкових автомобілів в Черкасах, автобусів, тролейбусів і електробусів в Луцьку, а також виробничі потужності по збірці вантажівок і підприємства по гарантійному та сервісному обслуговуванню автотранспортних засобів всіх типів.

Аналітики звернули увагу на екологічну модернізацію Луцького автоскладального заводу і розробку бронеавтомобіля «Барс-8» на Черкаському автоскладальному заводі. Вони відзначили, що корпорація «Богдан» планує значно збільшити випуск громадського транспорту на Луцькому автоскладальному заводі. З цією метою більш 150 млн доларів було інвестовано в будівництво нових цехів і закупівлю сучасного обладнання, яке відповідає міжнародним і національним екологічним стандартам і вимогам охорони праці.

«Корпорація налагодила випуск повністю електричного автобуса А70100. Він уже зарекомендував себе на ринку ЄС і курсує дорогами Польщі. Також «Богдан Моторс» виготовив для датської компанії Banke Electromotive першу електричну вантажівку для муніципального використання, а французькому виробнику екологічного транспорту Bluebus передав 12-метрові кузова для електробусів», – говориться в результатах дослідження.

Також «Богдан Моторс» відзначили інноваціями і у виробництві військової техніки.

«На Черкаському автоскладальному заводі розроблений бронеавтомобіль “Барс-8” у відповідності зі стандартами світових аналогів і з урахуванням вимог ЗСУ», – йдеться в матеріалі.

При складанні списку журналісти враховували не тільки наявність інноваційних планів на майбутнє, але і вже успішно реалізовані нововведення в технологіях і продуктах. Також враховувалися роль компанії в життя країни, обсяг інвестицій, вкладених в інноваційні проекти, участь компанії в спеціалізованих виставках і значення впроваджених інновацій для зміцнення економічного і технологічного потенціалу і міжнародного авторитету України.

Загалом Луцький завод може виробляти 2200 тролейбусів і автобусів в рік і готовий забезпечити потреби вітчизняних міст в новому сучасному транспорті, який відповідає європейським стандартам.


Не пропустіть