В Україні різко зросли продажі електрокарів

Асоціація автовиробників України «Укравтопром» розповіла, що в останній осінній місяць 2018 року первинну реєстрацію в Україні пройшли 598 легкових автомобілів, що працюють виключно на електротязі. Таким чином, у порівнянні з листопадом минулого року попит на електромобілі в Україні виріс в 2,4 рази.

Як і роком раніше, левову частку первинного ринку електрокарів склали імпортовані машини з пробігом (80%). Найпопулярнішим електромобілем на українському ринку залишається Nissan Leaf. Тільки за минулий місяць 344 українця стали власниками автомобілів цієї моделі.

Другим за популярністю залишається електромобіль BMW i3, його вибрав 41 український покупець. На почесному третьому місці – преміальний Tesla Model S з результатом 34 екземпляра.

На четвертому місці розташувався Renault Zoe з результатом 28 одиниць, а замикає першу п’ятірку електромобіль Fiat 500e, який вибрали 24 покупця.

За даними «Укравтопрому», всього з початку року в Україні свою першу реєстрацію пройшли 4812 електромобілів, що майже в 2 рази більше ніж за аналогічний період 2017 року. Частка імпортованого «секонд-хенду» в цьому сегменті авторинку склала 84%.


Не пропустіть