Керченський міст довго не простоїть: скасована його електрифікація і відновлена ​​поромна переправа

РФ скасувала тендер на електрифікацію Кримського моста. Проект відкладений як мінімум на рік.

У соціальних мережах припускають, що з Керченською мостом почали відбуватися незворотні зміни, про які вже відомо російській владі.

Днями ватажок Криму Сергій Аксьонов раптово скасував указ про ліквідацію поромної переправи на включеному півострові. Рішення про її збереження було прийнято в зв’язку з невідомими обставинами.

“Крим. З мостом щось не так: Гоблін підписав указ про СКАСУВАННЯ ліквідації поромної переправи через Керченську протоку”, – написав Кримський бандерівець.

Нагадаємо, російська влада в січні нинішнього року прийняли рішення ліквідувати ТОВ “Морська дирекція”, яка з 2014 року здійснювала функції оператора Керченської поромної переправи. Однак кілька днів тому «влада» окупованого півострова вирішили поромну переправу зберегти. При цьому причини такого рішення російському інформаційному агентству ТАСС коментувати відмовилися.

І ось тепер цю новину доповнило рішення Кремля відмовитися як мінімум на рік від електрифікації Кримського моста. Відповідний тендер був екстрено скасовано внаслідок нібито виявлення стародавнього міста там, де повинна проходити дорога. Дана версія виглядає не надто переконливою, з огляду на те, що Кремль бізнес-інтереси завжди ставить понад таких “дрібниць”.

Український політолог і блогер Кирило Сазонов, коментуючи новину в Facebook, порадив кримчанам готуватися до нового “каміння з неба”.

“Росія скасувала тендер на електрифікацію моста в Крим. І це дуже мудро. Після того, як Україна остаточно переведе ТЕС на вугілля марки “Г” з антрациту, треба ж буде кудись його подіти? Ось і будуть їздити паровози початку двадцятого століття. А після вигнання московських попів з України для свічок теж потрібен буде новий ринок і освітлення моста в Крим – саме те. Так що тендер не потрібен, електрику від Нечистого, економічна модель Росії розвивається в замкнутому циклі”, – постібався політолог.

Новину також активно обговорюють соцмережі. Вони підозрюють, що з мостом, як і попереджали в Києві, все погано і довго він не встоїть.

“Хочуть перевірити, чи витримає міст прийдешній льодохід і шторм. Все логічно. Можливо після льодоходу нічого буде електрифікувати”, – висунув свою версію коментатор.


Не пропустіть