КрАЗ виготовив партію вантажівок миротворцям ООН (Фото)

«АвтоКрАЗ», єдиний в Україні виробник великовантажних автомобілів, виконав замовлення з поставки партії вантажівок різних моделей миротворчому контингенту ООН в Південно-Східній Азії.

Як повідомляє прес-служба підприємства, в рамках контракту до відправки готуються вантажні автомобілі КрАЗ різних моделей: повнопривідні бортові і шасі КрАЗ -5233 (4×4), а також шасі КрАЗ-65053 (6×4). Всі оснащені моторами потужністю 380 кінських сил. Спеціально для миротворців автомобілі пофарбовані в білий колір.

«На вимогу замовника, який добре знає автомобілі КрАЗ, партія виконана в стандартній для серійних моделей комплектації», – наголошується в повідомленні.

У прес-службі додали, що бортові машини разом з шасі, на які партнер встановить різні спецнадбудови – АПЗ, цистерни для питної води, сміттєзбиральне обладнання та інше – будуть працювати в складних дорожніх і природно-кліматичних умовах.

У яку саме країну будуть поставлені автомобілі, в прес-службі не уточнили. Прес-секретар «АвтоКрАЗу» Діна Стеганцева в коментарі агентству «Інтерфакс-Україна» розповіла, що продукція підприємства раніше вже поставлялася в цю країну для миротворчого контингенту.

«Місії та підрозділи ООН по всьому світу регулярно додаються до переліку користувачів техніки ПрАТ “АвтоКрАЗ”: в останні роки – це поставки партії комбінованої дорожньої техніки з снігоприбиральним і роторним обладнання на адресу Міністерства громадських робіт Афганістану, а також партії КрАЗ-Шрек різних модифікацій в миротворчу місію ООН в Малі», – зазначила Стеганцева.

Вона нагадала, що «АвтоКрАЗ» є офіційно зареєстрованим постачальником ООН техніки цивільного і військового призначення і що автомобілі КрАЗ не раз поставлялися миротворцям ООН в різних «гарячих» точках.


Не пропустіть