Влада проявила лояльність до бажаючих розмитнити авто на “єврономерах”

Комітет податкової та митної політики ВРУ у співпраці з Мінфіном підготував деякі зміни у Тимчасовий порядок митного оформлення транспортних засобів (він з’явився на світ після прийняття нових законів про розмитнення, відомих під номерами 8478 і 8488). Чого стосуються ці зміни? Конкретно – проблеми митної вартості авто.

Як написала на своїй сторінці в Фейсбук нардеп Ніна Южаніна, через втручання в методику визначення митної вартості ТЗ на пунктах митниці утворилися великі черги, що в свою чергу, створило труднощі для громадян, які бажають встигнути розмитнити авто в пільговий період. І щоб прискорити цей процес, влада хоче спростити процедуру визначення митної вартості авто.

Найголовніше – якщо власник надає офіційну інформацію про те, за скільки він купив машину (наприклад, банківські платіжні документи або договір про купівлю-продаж), то митна вартість автомобіля коригуватися не буде. В іншому ж випадку митники будуть перевіряти вартість ТЗ – за основу буде братися ціна аналогічного авто, яке проходило митне оформлення (грубо кажучи, проходило через кордон до нього).

“У разі якщо вартість авто, за яким здійснюється митне оформлення, дорівнює або вище нижньої межі діапазону вартості аналогічного транспортного засобу без ПДВ, заявлена ​​митна вартість не буде коригуватися. Якщо нижче – митна вартість авто буде встановлюватися не вище рівня нижньої межі такого діапазону”, – підкреслила Южаніна.

Джерело autocentre.ua

Не пропустіть