6 важливих порад: як грамотно мити автомобіль взимку

Як же правильно потрібно мити автомобіль взимку? Розглянемо 6 корисних порад. Якщо все робити правильно, то навіть в холодний сезон машина буде виглядати чистою і доглянутою.

№ 1. Взимку машину потрібно мити на спеціальних мийках, де вода подається під тиском, і використовується професійна хімія. Якщо помити машину самостійно, то є ймовірність подряпати кузов брудом і піском, які скупчилися на автомобілі.

№ 2. Оптимальна температура води при митті автомобіля взимку – 30-40 градусів. При таких температурних показниках кузов не буде обмерзати. Також, експерти не раджу мити авто гарячою водою. Через перепад температури може потріскатися лакофарбове покриття.

№ 3. Місця для очищення авто на мийках самообслуговування знаходяться на вулиці. Тому, щоб уникнути тріщин на склі, потрібно прогріти салон автомобіля. Це робиться безпосередньо перед миттям машини.

№ 4. Після мийки, потрібно обов’язково машину просушити, особливо пороги, дзеркала, двірники і номерним таблички. Дану процедуру можна провести вручну або за допомогою пристрою, який є на автоматичних мийках.

№5. Щоб скла в машині не потіли, потрібно особливу увагу приділити місцям під килимками. Там накопичується багато бруду і вологи, яка заноситься на взутті. На зимовий період експерти радять придбати гумові килимки, які легше помити і просушити.

№ 6. Щоб уберегти автомобіль від проникнення води і обмерзання, потрібно обробити замки, петлі, ущільнювачі та інші гумові елементи водовідштовхувальним мастилом.

Джерело from-ua.com

Не пропустіть