В Україні презентували нову електричну вантажівку “Богдан” (Фото)

Українська компанія Bogdan Motors спеціалізується на виробництві автобусів, а також здійснює локальну збірку легких вантажівок від Hyundai. Зараз же українці продемонстрували дуже сучасну, низькорамну вантажівку з електродвигуном. Цей автомобіль був виготовлений на замовлення Датчан і призначений для використання в сфері комунального господарства.

Bogdan ERCV27 оснащений трьома осями, має максимальну допустиму повну масу 27-тонн і проїде на одній зарядці до 220 кілометрів. Привід забезпечується двома електродвигунами від німецької марки ZF, загальною потужністю 326 к.с. Літій-залізо-фосфатний акумулятор досягає 220 кВт-год потужності, а швидка 70-відсоткова зарядка триватиме лише 30 хвилин. Крім того буде повністю пневматична підвіска, гальма Knorr і кабіна з низьким входом з камерою розташованою над вітровим склом.

Українці хочуть виробляти автомобіль на заводі в Луцьку, що належав колись компанії Луаз. Першим замовником повинна стати датська компанія Banke Electromobil, яка готується до будівництва електричних сміттєвозів.

План при цьому є таким – спочатку «Богдан Моторс» виготовить дві копії своєї вантажівки, відправить їх в Данію і отримає європейську сертифікацію. Потім данці перевірять ці транспортні засоби, і якщо все обійдеться без особливих сюрпризів, Богдан отримає замовлення на ще вісім штук. Кожна з цих вантажівок повинна бути оснащена данським обладнанням для збору відходів і потрапить на скандинавський ринок. І якщо українсько-датські сміттєвози отримають визнання серед покупців, виробництво повинне початися в більш широкому масштабі.

Вартість одного такого автомобіля складе близько 400 тисяч. євро. Звичайно це сума гігантська, але потрібно пам’ятати, що електричні вантажівки сам по собі просто дуже дорогі.

Джерело avtovod.com.ua

Не пропустіть