Ілон Маск відкрив перший швидкісний тунель (Відео)

За словами бізнесмена, підземна дорога дозволить переміщатися автомобілям по місту зі швидкістю понад 240 км/год
Компанія The Boring Company, що належить Ілону Маску, відкрила швидкісний транспортний тунель під Лос-Анджелесом. Проект під назвою Loop (не плутати з Hyperloop) передбачає будівництво мережі тунелів, в яких будуть пересуватися спеціальні електропривідні пасажирські капсули і спеціальні візки для автомобілів.

В ході презентації Маск також розповів, що в майбутньому для проїзду по тунелю машини обладнають висувними бічними колесами. Нову технологію Маск продемонстрував на автомобілі Tesla. За його словами, в майбутньому такі колеса можуть бути виготовлені і для інших марок.

Відзначимо, що поки відкрилася демонстраційна ділянка довжиною близько 1 милі (приблизно 1,5 км). Єдина «станція» буде розташовуватися на приватній території Space X, а тунель поки що буде йти під землею вздовж злітно-посадкової смуги муніципального аеропорту Хоторна і вести в тупик без інших виходів на поверхню. Мета – продемонструвати, що технологія працює і що ліфт на поверхню настільки компактний, що може бути виведений практично в будь-який існуючий будинок і територію.


Не пропустіть