Розсекретили нову аферу таксистів

Переважна більшість пасажирів таксі не застрахована на випадок дорожньо-транспортної пригоди (ДТП), оскільки 90% таксистів в Україні є нелегалами. Таку думку висловив голова професійної спілки таксистів України Василь Попик в коментарі кореспонденту УНН.

“Наш вид діяльності ліцензований. В ліцензійних умовах є пункт про обов’язкове страхування пасажирів, але справа в тому, що у нас контрольні функції належать Держслужба безпеки на транспорті, яка беззуба. Тим більше, 90% таксистів в Україні є нелегалами, тому сьогодні потрапити на таксиста, який вас страхує – дуже складно”, – зазначив експерт.

За його словами, служби виклику таксі є, в основному, фірмами-посередниками між таксистами і клієнтами, тому вони теж не несуть ніякої відповідальності.

При цьому він додав, що навіть виклик таксі через відомий американський сервіс не гарантує страхування, оскільки не відповідає за цю сферу. Як пояснив В.Попік, в умовах користування сервісом окремо зазначається, що сервіс не несе ніякої відповідальності за перевезення.

“Це лишається на совісті влади, тому що влада цей процес не контролює. Сервісів багато, вони безвідповідальні, законодавство прописано вкрай погано”, – наголосив голова профспілки.


Не пропустіть