Верховний суд зробив подарунок всім водіям України: більше платити не треба

Верховний суд України ухвалив рішення про те, що водіям більше не доведеться платити за пошкодження своїх авто на розбитих дорогах країни. Згідно постанови, збитки завдані транспортному засобу повинна відшкодувати структура, на балансі якої знаходиться розбита дорога.

Рішення було прийнято в ході розгляду справи №373 / 1281/16-ц в якому власник Renault Lodgy вимагав компенсацію в 38,4 тис. грн. від Переяслав-Хмельницької міської ради. Старший партнер адвокатської компанії Ростислав Кравець так прокоментував зміни:

“Дуже логічна постанова, раз і назавжди розставляє все по своїх місцях: за ким офіційно закріплена та чи інша ділянка дороги – той і повинен відшкодовувати збитки, які були нанесені автомобілю або людині через несправність (їм безпосередньо або страховим компаніям, якщо ті раніше провели виплати постраждалим). Тобто відповідальність несе не Укравтодор, не якась ще обслуговуюча компанія, а фактичний власник. Він повинен підтримувати дорогу в адекватному стані і платити, якщо не робить цього. Все чітко і зрозуміло”, – зазначив він.

Як відомо, ДТП через незадовільний стан доріг в Україні не рідкість. У таких аваріях страждає не тільки техніка, а й люди. Зазвичай всі витрати після цього несуть самі люди або страхові компанії, якщо авто застраховане. Втім, водії вже вигравали подібні позови.

Джерело znaj.ua

Не пропустіть