Дешеві електрокари з Грузії можуть хлинути в Україну

Нещодавно Автоцентр повідомляв про молодий та амбітний шведський стартап Uniti Sweden AB та їхню першу розробку – компактний електромобіль Uniti One.

За розмірами новинка злегка перевершує Renault Twizy, але здатна вмістити тих же двох дорослих осіб. Однак дальність ходу, завдяки 26-кіловатній батареї, значно більша і дорівнює 240 км. Для міського електромобіля цього більш ніж достатньо.

Електромотор потужністю 163 к.с. дозволяє (в спортивному режимі) прискорюватись до 80 км/год всього за 3,5 с. Максимальна швидкість – 130 км/год.

При чому тут Грузія? Спочатку налагодити складання планували в шведському місті Ландскруна при підтримці партнерів з Siemens, Nvidia і BorgWarner. Тепер же виробництво Uniti One перенесуть у Грузію.

Між молодим стартапом і грузинською інвестиційною компанією Silk Road Group підписані відповідні документи про принципи “розвитку спільного проекту з виробництва електромобілів в Грузії та угоду про сфери спільного виробництва”.

Співпраця здійснюється в рамках державного проекту, згідно з яким протягом найближчих 10 років в Грузії близько 90% діючого автопарку вирішено замінити електромобілями. Цьому також сприяє пільговий податковий режим на придбання екологічно чистого особистого транспорту.


Не пропустіть