Власникам розмитнених автомобілів за пільговим акцизом підготували приємний сюрприз

Як повідомляє Головний сервісний центр МВС, тепер змінити власника для автомобіля, розмитненого за пільговими акцизами, можна в будь-який момент. Навіть в тому випадку, якщо в свідоцтві про реєстрацію стоїть позначка “Відчуження заборонено на 365 днів”. Для здійснення будь-якої процедури з таким автомобілем достатньо просто звернутися в торгово-сервісні центри МВС.

Як повідомляє прес-служба Головного сервісного центру МВС, при оформленні угоди по перереєстрації такого авто на нового власника, співробітники ТСЦ просто не будуть звертати увагу на цю позначку.

Зміни в порядку перереєстрації авто стали можливими після листа-роз’яснення Державної Фіскальної Служби, яке надійшло на адресу ДСЦ МВС України.

Нагадаємо, що заборона відчуження терміном на 365 днів діяв для тих авто, які розмитнювати за законом про пільгове акциз №3251, який набрав чинності з серпня 2016 року. Згідно з положеннями цього закону, оформити автомобіль за пільговими ставками акцизу могли лише громадяни на автомобіль, який використовується для власних потреб, але за умови, що він не буде відчужуватися протягом 1 року.

Джерело autoconsulting.com.ua

Не пропустіть