Пошкодження авто через ями на дорогах: Верховний суд України встав на сторону водіїв

Верховний суд України встав на сторону власника компактвена Renault Lodgy, який вимагав компенсацію від Переяслав-Хмельницької міської ради за пошкодження свого автомобіля на поганій дорозі. Цим прецедентом повинні скористатися інші українські автомобілісти.

Щорічно в нашій країні через розбиті дороги пошкоджуються сотні, якщо не тисячі автомобілів. В цьому випадку не зовсім зрозуміло, кому слід звертатися з претензіями, адже дороги бувають різного підпорядкування.

Трохи простіше, якщо автомобіль отримав пошкодження в місті. У цьому випадку хоча б зрозуміло, кому висувати претензію. Правда, до цих пір такі скарги найчастіше залишалися незадоволеними.

Так було раніше. Тепер же ситуація змінилася. Справа в тому, що ВС України підтримав позов власника компактвена Renault Lodgy до Переяслав-Хмельницькому міській раді, який просив компенсацію за пошкодження свого автомобіля на розбитій міській дорозі. Тепер місту доведеться заплатити йому 38,4 тис. грн.

Звичайно, це не перший подібний позов, який вигравали водії. Головне, що особи, що несуть відповідальність за стан доріг, після таких судових позовів розуміють, що їм потрібно якісно робити свою роботу. В іншому випадку їх чекають штрафи.

Джерело autonews.ua

Не пропустіть