Українці через чиновників можуть залишитися без автомобілів

Міністерство охорони здоров’я України підготувало постанову, що передбачає заборону водіння автомобілів всім особам, у яких є хоч якесь захворювання. Ця постанова зараз обговорюється в профільних міністерствах і відомствах.

Якщо ідею МОЗ схвалять, то тоді за кермо автомобіля не зможуть сісти люди, які страждають, наприклад, навіть на сколіоз і гіпертонією. У постанові зазначаються всі захворювання, нібито «протипоказані» водіям. Серед них, крім сколіозу і гіпертонії, вказуються також поганий слух, високий артеріальний тиск, грижа, серцево-судинні захворювання, ендокринні захворювання та ін.

При деяких хворобах, наприклад, при проблемах із серцем, медичний огляд потрібно буде проходити щорічно. Це необхідно для того, щоб лікарі змогли вчасно помітити прогресування хвороби і вжити відповідних заходів («відлучення» від авто).

Чиновники стверджують, що подібна практика обмеження на водіння автомобілів хворими людьми існує в Європі. Що ж, це дійсно так. Однак, там немає таких норм, які пропонує Міністерство охорони здоров’я України. До того ж, при бажанні у багатьох українських водіїв можна знайти ту чи іншу проблему зі здоров’ям.

Джерело autonews.ua

Не пропустіть