Ford і Volkswagen приступили до створення альянсу

Компанії Volkswagen AG і Ford Motor Company оголосила про укладення перших офіційних угод по створенню стратегічного альянсу.

В рамках співпраці виробники будуть займатися спільною розробкою пікапів і фургонів. Ford буде випускати пікапи середнього розміру для обох компаній. Автомобілі повинні з’явитися на ринку в 2022 році. Також американський виробник планує розробити більш великі комерційні фургони для європейського ринку. Volkswagen в свою чергу буде займатися створенням міського фургона.

За попередніми прогнозами, вже з 2023 року співробітництво повинно привести до поліпшення результатів діяльності обох виробників.

Крім того, Volkswagen і Ford підписали меморандум про взаєморозуміння для спільних розробок в області автономних транспортних засобів, а також електромобілів. Важливо відзначити, що партнерство виробників не передбачає перехресного володіння активами. Роботи над спільними проектами будуть регулюватися спеціальним комітетом, який очолюватимуть глава Ford Джеймс Хакетт і гендиректор Volkswagen Group Герберт Дисс.

Очікується, що в найближчі п’ять років попит на середні пікапи і комерційні фургони буде зростати в усьому світі. Альянс дозволить компаніям розділити витрати на розробку автомобілів і дасть можливість підвищити продуктивність і конкурентоспроможність своєї продукції.


Не пропустіть