Китайська Geely випустить «дешевий BMW X4» (фото)

Компанія Geely розповсюдила нову порцію зображень свого нового крос-купе, побудованого разом з Volvo. Майбутню новинку, яка відправиться на конвеєр вже в нинішньому році, обіцяні “видатна керованість і естетична привабливість”, передає ТМ.

Судячи з офіційних зображень кросовера, новинка від Geely, яка поки відома під позначенням FY11, отримає вельми агресивний перед з великими повітрозабірниками, світлодіодну оптику, динамічний силует і значні колісні диски. При довжині в 4605 мм і колісній базі в 2700 мм крос-купе вийшло дещо компактніше, ніж той же BMW X4 поточного покоління, але помітно більше, ніж співплатформовий Volvo XC40.

Geely FY11 називають першою моделлю концерну, побудованою на розробленій разом зі шведами модульній платформі CMA. Тим часом, в арсеналі Geely вже є кілька моделей, що базуються на цій архітектурі – правда, на ринок вони виходять під спеціально створеним преміальним брендом Lynk & Co.

Відповідно, очікувати якихось технічних сюрпризів від Geely FY11 поки не доводиться, хоча творці крос-купе вже і заявили про переробку кінематики підвіски в бік поліпшення керованості. Поки кросоверу обіцяно тільки один двигун – відомий по Volvo XC40 дволітровий бензиновий турбомотор. Він розвиває до 238 к.с. і 350 Нм крутного моменту.

Супроводжуватися мотор буде опціональною системою повного приводу, хоча “в базі” ведучими стануть передні колеса. Судячи з опублікованих нещодавно шпигунським фото інтер’єру кроссовера, система повного приводу отримає кілька режимів роботи: на центральному тунелі новинки чітко помітна “шайба” вибору налаштувань.

Крім того, за чутками, Geely FY11 можна буде оснастити і більш доступним силовим агрегатом – запозиченим знову-таки у XC40 півторалітровим турбомотором з віддачею 177 к.с. Як коробки передач поки згадується тільки семиступінчастий робот.

Офіційний дебют крос-купе (цілком ймовірно, вже під повноцінним ім’ям) повинен відбутися в найближчі тижні. Перспективи появи Geely FY11 в Україні поки неясні.


Не пропустіть