Volkswagen випустив п’ятимільйонний Tiguan

2019 рік тільки почався, а Volkswagen вже відзначає перший ювілей в цьому році – з конвеєра зійшов п’ятимільйонний кросовер Tiguan. Ця модель вперше з’явилася на ринку в 2007 році і значно вплинула на подальший розвиток всієї лінійки SUV.

Ще з моменту презентації концепти Tiguan і Tiguan Allspace були з ентузіазмом сприйняті покупцями в усьому світі. Автомобілі виділялися яскравим дизайном екстер’єру та інтер’єру, розвиненими технологічними рішеннями і видатними ходовими якостями. У перший же рік продажів у всьому світі було реалізувала 120 000 Tiguan, і попит на кросовери тільки зростав. До 2015 року було продано вже більше 500 000 екземплярів.

Друге покоління Tiguan вийшло на ринок в 2016 році. Він став першим Volkswagen SUV, побудованим на базі модульної платформи MQB. Слідом був представлений семимісний Tiguan Allspace, кузов якого подовжився на 22 сантиметри. Нова версія підстьобнула інтерес покупців, і в 2017 році було продано вже понад 700 000 автомобілів. Однак найуспішнішим став 2018 рік з результатом в 800 000 проданих Tiguan і Tiguan Allspace у всьому світі.

На сьогоднішній день виробництво Volkswagen Tiguan налагоджено в чотирьох країнах (Китай, Німеччина, Росія, Мексика), а автомобілі продаються на найбільших світових ринках.

У Білорусі також відзначається зростання інтересу до автомобілів сегменту SUV в цілому і до моделі Volkswagen Tiguan зокрема. У 2018 році білоруські дилери Volkswagen продали 882 автомобіля, що на 52% більше в порівнянні з результатом минулого року.

В даний час в автосалонах Volkswagen автомобіль Tiguan пропонується в комплектаціях Trendline, Offroad, Comfortline, City і Highline за 21 700 доларів.


Не пропустіть