Що чекає власників “євроблях” через чотири місяці

Державна фіскальна служба України нагадала власникам «євроблях», що з кінця травня поточного року їх почнуть штрафувати на суму до 170 000 грн, а в деяких випадках у них взагалі можуть відібрати автомобіль.

У листопаді минулого року в Україні вступили в силу два нові закону, які регламентують легалізацію машин на іноземних номерах і контроль за їх переміщенням. Поки ще діє пільговий період розмитнення (зі знижкою), але через чотири тижні він закінчиться. Якщо «євробляху” не розмитнити до травня, то тоді за неї доведеться платити дуже великі штрафи. Причому, покарання передбачено не тільки для тих українців, які ввезли «євробляхи», а й для тих, хто ними керує.

Згідно зі змінами, внесеними до НК і ТК, від відповідальності за порушення митних правил звільняються особи, які ввезли «євробляхи» в період з 1 січня 2015 року по 24 листопада 2018 року, але до кінця травня 2019 року їхня зареєструє.

Тим часом, багато власників «євроблях» ще не скористалися пільговим розмитненням. В Інтернеті з’явилася інформація про те, що, мовляв, депутати Верховної Ради хочуть продовжити пільгове розмитнення на 90 днів, і тому не потрібно з нею поспішати. Однак, чиновники спростували таку інформацію. Депутати не планують продовжувати терміни пільгового розмитнення.

Джерело unn.com.ua

Не пропустіть