В Україні спростили продаж “євроблях”: стали відомі подробиці

Тепер не треба сплачувати акцизний податок за повною ставкою

В Україні власникам автомобілів на іноземній реєстрації, які пройшли розмитнення на пільгових умовах, скасували зобов’язання сплачувати акцизний податок за повною ставкою у разі їх продажу протягом року.

Про це в четвер, 24 січня, повідомила прес-служба Головного управління Державної фіскальної служби в Закарпатській області sз посиланням на лист ДФС від 29 грудня 2018 року.

Пільгові умови митного оформлення автомобілів, ввезених на територію України з 1 січня 2015 року, почали діяти з 25 листопада 2018-го і закінчуються 22 лютого 2019-го. До зазначеного дня застосовується ставка акцизного податку з використанням коефіцієнта 0,5.

Нагадаємо, за даними ДФС, з 25 листопада по 22 січня включно оформили майже 44 тис. авто на єврономерах. За останню добу цього періоду поставлено рекорд – розмитнення пройшли 2,7 тисячі автомобілів з іноземною реєстрацією.

Раніше заступник голови ДФС Віктор Кривицький спростував інформацію про можливе продовження пільгового режиму митного оформлення автомобілів з іноземною реєстрацією. За його словами, після 22 лютого власники авто платитимуть за оформлення повну ставку акцизу, а з травня “до порушників митних режимів “транзит” і “тимчасове ввезення” правоохоронці почнуть застосовувати жорсткі фінансові санкції аж до конфіскації транспортного засобу”.

Джерело segodnya.ua

Не пропустіть