В Україні не планують скасовувати «корупційну» сертифікацію авто

Сертифікація авто, як стверджують експерти автомобільного світу, перетворилася в просту схему для заробляння грошей. Ніякої реальної інформації про транспортний засіб ці документи не дають.

Найбільш простий спосіб – сертифікація на авто для американського ринку. Оптику з покажчиками змінюють на європейський тільки для сертифікації. Необхідний документ отримують, але після цього, рідні фари повертають на місце. Комплект в результаті переставляють на іншу машину.

За цією схемою працює багато невеликих фірм. З старим транспортом виникають проблеми. Кожен, хто бажає розмитнити автомобіль зобов’язаний довести що машина відповідає нормам Євро 2 (або вище). Йдеться про ті одиниці, які були зареєстровані в Європі раніше.

На сьогоднішній день такого транспорту розмитнюється велика кількість. Процедура займає від одного до декількох днів. Вона обходиться в 1 600 – 3 500 гривень. «Без черги» вартість пропозиції з продажу сертифікатів становить 4 000 – 7 000 гривень. Автомобіль в такому випадку нікому показувати не потрібно.

Правоохоронці рекомендують не користуватися послугами сумнівних фірм.

Джерело avtolubiteli.club

Не пропустіть