Які сучасні автомобілі викрасти найлегше

Надаючи першорядне значення зручності над безпекою, автомобілебудівники значно спростили життя викрадачам. Так, електронним ключем, який використовує релейний блок (системою безключового доступу), користуватися дуже комфортно, але ось у чому проблема – більшості автокрадіїв він дозволяє вкрасти машину за лічені секунди!

Ось в чому проблема. Такий ключ можна легко обдурити навіть за допомогою дешевого електронного обладнання, купленого в Інтернеті: для системи безпеки авто воно створює “ілюзію” того, що власник з ключем знаходиться поруч і по “вимозі” машина легко може пустити зловмисників в салон.

Найчастіше викрадають сучасні авто

Зокрема, німецький автоклуб ADAC визначив, що з 237 протестованих ними авто, оснащених безключевим доступом, обману піддаються цілих 230 машин! У той же час британська споживча група Which? зазначає, що в середньому на викрадення автомобіля з такою системою йде в середньому 18 секунд.

Серед вразливих моделей – європейські бестселери, такі як Ford Fiesta, VW Golf, Nissan Qashqai і Ford Focus. А ось найбільш надійними авто є моделі Jaguar Land Rover, а саме Discovery, Range Rover і I-Pace. Брелоки цих авто оснащені надширокосмуговим зв’язком (UWB), який може дуже точно визначити відстань між фактичним ключем і машиною. Також хорошою надійністю в цьому питанні має продукція Mercedes і BMW (хоча до ідеалу не дотягують).

З повним же списком найменш захищених від злодіїв авто можна ознайомитися тут.


Не пропустіть