Водіям готують небезпечний сюрприз на дорогах

З метою зниження кількості ДТП заступник міністра регіонального розвитку Лев Парцхаладзе запропонував робити в містах «острівці безпеки». Вони широко використовуються в Європі.

Острівці і інші вигини руху створюються для того, щоб водії не перевищували дозволену швидкість руху. Це покращує безпеку на дорогах.

Чиновники вважають, що «острівці безпеки» потрібно робити як при в’їзді в населені пункти, так і, можливо, в самих містах (перш за все там, де часто трапляються аварії). Чи потрібні вигини руху в містах – поки не до кінця зрозуміло. Це питання зараз ще розглядається.

Перш ніж в українських містах і при в’їзді в них з’являться «острівці безпеки», спочатку потрібно внести поправки до будівельних норм. А це, як ви, напевно, самі розумієте, вимагає часу. Тобто в найближчі місяці поява острівців, виступів та інших вигинів руху чекати не слід. Якщо їх і почнуть будувати, то не дуже скоро.

Раніше Мінрегіон оголосив, що «острівці безпеки» з’являться на широких нерегульованих переходах. Причому з’являться в обов’язковому порядку.

Джерело autonews.ua

Не пропустіть