Поліції заборонили сканування номерних знаків

Федеральний конституційний суд Німеччини заборонив в федеральних землях Баварія, Гессен і Баден-Вюртемберг встановлювати і використовувати на автомагістралях стаціонарні і мобільні камери для сканування номерних знаків проїжджаючих машин.

Такі пристрої на німецьких автомагістралях почали встановлювати з 2004 року. Дані автоматично потрапляють в поліцію, де порівнюються з базою даних розшукуваних по тій або іншій причині машин. Німецькі правоохоронці так, наприклад, знаходять викрадені автомобілі.

Якщо збігів номерного знака в поліцейській базі даних не знайдено, то інформація про нього автоматично видаляється. Якщо програма виявляє збіг, то поліція вживає відповідних заходів.

На автомагістралях Баварії в 2016 році було 19 стаціонарних і 2 мобільні камери. У підсумку в тому ж році в цій федеральній землі відсканували понад 8,9 млн. автомобільних знаків.

Тепер влада Баварії, Гессена і Баден-Вюртемберга повинні демонтувати всі подібні пристрої, так як «німці мають законне право вільно їздити по країні, не наражаючись на фіксування і контроль з боку держави».

Джерело autonews.ua

Не пропустіть