Найпопулярніші «євробляхи», які до цих пір везуть в Україну

За перші два місяці дії нового закону щодо розмитнення «євроблях», в Україні ввезли близько 73 000 іномарок, повідомляє AUTO-Consulting. Найчастіше це автомобілі 11-15 років.

20,6% від усіх завезених за звітний період іномарок в Україні зайняв Volkswagen. 10% у Opel, 8,4% у Audi, 7,3% і 7% – у Renault і BMW відповідно. Приблизно такі ж показники у Sloda, Ford і Mersedes. А ось б / у автомобілі Toyota зайняли лише 3,4% від усіх завезених в країну іномарок.

Що ж стосується моделей, то найпопулярнішою «євробляхою» в українців зараз є VW Passat. За два місяці в нашу країну ввезли понад 7,6 одиниць цієї моделі. На другому місці за популярністю VW Golf – понад 3,4 одиниць. На третьому місці Skoda Octavia – понад 3,2 одиниць. Трохи від неї відстав Audi А4 – більше 3 тис. Одиниць. Користується популярністю і Opel Zafira – 2 800 одиниць.

Цікаво, що 70% іномарок, ввезених в Україну за пільговою розмитненні, – це машини з дизелем. Європа стала позбавлятися від старих дизельних авто, і, як і передбачалося, багато хто з них виявляються в нашій країні.

Також слід зазначити, що 60% іномарок, ввезених за останні два місяці в Україні – це універсали. У Європі універсали продаються добре, їх там багато. Тому частина з них в кінцевому підсумку виявляється на українських дорогах.

Джерело mashyna.com.ua

Не пропустіть