Кримський міст завалиться: росіяни визнали майбутню катастрофу, деталі

Україна продовжує моніторити стан так званого Кримського моста лише з однієї причини

Про це заявив заступник голови МінВОТ Георгій Тука, передає Обозреватель.

Лою зазначив, що падіння Кримського моста може замкнути Азовське море, тому екологія акваторії під загрозою.

За словами заступника глави МінВОТ, Україна продовжує пильно стежити за станом конструкції, щоб вчасно запобігти можливим гуманітарну і екологічну катастрофи в Азовському морі.

“Які можуть бути екологічні та економічні наслідки, зараз навіть спрогнозувати складно. Адже поки невідомо, де саме він завалиться, чи залишиться судноплавство чи ні. У якому стані льодохід буде в той момент і т.д. Тільки розуміння цього зупиняє мене від того, щоб з щенячим захопленням спостерігати, як це все падає “, – стверджує він.

Лою також заявив, що не дивлячись на пафосні заяви Москви, росіяни продовжують відстежувати результати моніторингу Києвом. Крім цього, Кремль всіляко реагує на тривожні повідомлення з України.

“Коли ми опублікували інформацію про просідання кримського моста з одного боку, а з іншого боку – підняття арки, то наші російські візаві почали відразу: хохляцький треш, фуфломети, і т.п. А на третій день в Керчі висадилася група російських вчених, проектувальників цього моста. Кілька десятків людей негайно розпочали працювати, щоб з’ясувати, що ж робити“, – зазначив Тука.

Він також заявив, що плескав би в долоні до тих пір, поки в РФ падають всі мости, але екологічна і гуманітарна загрози змушують по-іншому реагувати на ситуацію навколо Кримського моста.

“Тому ми спостерігаємо не тільки за станом моста, але і за реакцією іншого боку. Якби тут не було гуманітарної та екологічної загрози, то я б аплодував, поки у них би по всій Росії мости падали кожен день”, – резюмував він в спілкуванні з співрозмовником.

Джерело politeka.net

Не пропустіть