Що робити власникам «євроблях», які не встигли з пільговим розмитненням

На цьому тижні, 22 лютого, закінчується пільговий період розмитнення автомобілів з іноземною реєстрацією, за яким передбачена знижка в розмірі 50%. Через великі черги на митниці скористатися знижкою за час, що залишився зможуть дуже мало щасливчиків. Що робити іншим власникам «євроблях»?

По-перше, тим, хто не встигне розмитнити авто за пільговим тарифом, потрібно переоформляти ТЗ по повному акцизу. Черги повинні стати значно менше. Так, доведеться заплатити на 50% дорожче, але краще розмитнити хоча б так, їм з кінця травня платити величезні штрафи.

По-друге, можна дочекатися затвердження депутатами Верховної Ради законопроекту №9522, який передбачає продовження терміну пільгового розмитнення «євроблях». Однак, поки не можна точно сказати, чи затвердять його депутати чи ні. Раніше деякі депутати категорично відкинули продовження пільг на розмитнення.

Нагадаємо, що недавно глава громадської організації «АвтоЕвроСила» Олег Ярошевич закликав українську владу переглянути формулу розрахунку платежів для розмитнення авто, так як вона на його думку занадто завищена. В іншому випадку він пообіцяв нові акції протесту «євробляхерів».

Джерело auto.24tv.ua

Не пропустіть