У Citroen створили компактний електрокар Ami One

У Citroen представили концепт надкомпактного електрокара під назвою Ami One, для управління яким не потрібні навіть водійські права.

Висота і довжина новинки складуть 1,5 м і 2,5 м відповідно, а вага – 425 кг. Максимальна швидкість, яку зможе розвинути компактний електромобіль, складе 45 км/год.

Повідомляється, що одного заряду батареї електрокара вистачить на 100 кілометрів їзди, а повністю відновити заряд, підключившись до зарядної станції, вдасться за 2 години. Є інформація, що через спеціальний подовжувач можна буде заряджати транспортний засіб навіть через побутову розетку.

Citroen Ami One буде оснащений системою звукової ідентифікації, яка попередить пішоходів про наближення транспортного засобу, а також особливим джойстиком, в якому поєднуються функції селектора автоматичної коробки передач, клаксона, кнопки запуску двигуна і Bluetooth-динаміка.

Компанія позиціонує новий транспортний засіб як альтернативу міському громадському транспорту. Експерти вважають, що в країнах Європи Citroen Ami One використовуватимуть послуги з каршерінгу. Дебют концепту відбудеться на мотор-шоу в Женеві вже в березні поточного року.


Не пропустіть