Створено електричний мотоцикл на базі знаменитого Мінськ-125 (Відео)

Відомий радянський мотоцикл Мінськ-125 став електричним. Прототип нового абсолютно безшумного електробайка поки їздить по цехам підприємства, але вже в наступному році планується підготувати зразок для серійного випуску. Розробка виконана на приладобудівному заводі Оптрон Національної академії наук Білорусі.

Особливість розробки білоруських вчених полягає в тому, що її можна використовувати практично на будь-якому серійному мотоциклі. Запропонований ними комплект електрифікації складається з LFP (літій-залізо-фосфатної) акумуляторної батареї, контроллера і мотор-колеса з електродвигуном потужністю 20 кВт.

Від радянського Мінська-125 в розробці використовується сталева рама і кермо, але в подальшому їх можуть замінити на більш легкі. Переднє колесо, вилка і сидіння також стандартні. Навісні деталі зроблені із пластику, причому частина їх видрукувана на 3D принтері.

Процес зарядки акумуляторної батареї займає 4 години. Ємність батареї на прототипі електричного Мінська-125 поки не повідомляється, оскільки її збираються замінити на більш ємну і легкознімну, для установки на місце паливного бака. Батарею можна буде легко демонтувати і забрати з собою для зарядки. Електродвигун забезпечує швидкий розгін до швидкості 150 км/год, а ємності знімною батареї повинно вистачити на 80-90 км пробігу.

Новий екологічно чистий мотоцикл готують до показу на міжнародному форумі TIBO-2019, який пройде в Мінську 9-12 квітня 2019 року.


Не пропустіть