Американці назвали найвигідніший електромобіль (Фото)

Нещодавно вийшовший на ринок електрокроссовер Hyundai Kona Electric вже отримав безліч позитивних оцінок по всьому світу, як недороге авто за конкурентноздатною ціною з великим запасом ходу і мінімальною кількістю нарікань. І ось у виданні InsideEVs виявили ще один плюс в цій машині. Великий плюс!

Журналісти порахували, що Hyundai Kona Electric – найвигідніший електромобіль в Америці. Якщо точніше, у нього ідеальне поєднання початкової ціни при покупці і подальших витрат на експлуатацію (велика ємність батареї, що забезпечує запас ходу в 415 км по циклу EPA, плюс відмінна енергоефективність) – 145 доларів за одну милю (90 баксів за кілометр). На другому місці розташувався хетч Chevrolet Bolt з результатом 158 у.о. за 1 милю.

Звичайно, у випадку з Україною ситуація буде іншою (інша ціна самого авто і вартість витрат, в тому числі, на електрику), проте в цілому в дане дослідження корисно і для нас і все ж може вплинути на фактор вибору при покупці електрокара і порівнянні наявних на ринку пропозицій (в даному випадку автомобіль розглядається на тлі конкурентів, які “рівні всюди”).

Для довідок, купити Hyundai Kona Electric в США можна за 29,9 тис. доларів (з урахуванням пільги, без неї машина коштує від 37,4 тис. доларів).

Джерело autocentre.ua

Не пропустіть