В “Укравтодорі” назвали 3 платні траси, що з’являться в Україні

Назвали три напрями, які можуть стати платними

Нещодавно голова “Укрдорінвесту” Олена Криворучко виділила три напрями, які можуть стати платними. Вона це зробила після того, як Всесвітній банк та “Укравтодор” проаналізували 10 доріг та заявили про те, що вони можуть стати першими платними дорогами в нашій країні.

Щоб розширити дорогу з двосмугової на чотирисмугову за напрямком Львів – Тернопіль, потрібно 293 млн доларів і майже 3 роки. Заробляти на такій дорозі можна буде 35 млн доларів за рік.

Львів – Краковець також планують зробити платною. Щоб її побудувати потрібно 290 млн доларів та 2 роки. На цій дорозі інвестори зможуть заробляти по 4 млн доларів на рік.

Ткож за маршрутом Київ – Біла Церква планують побудувати нову дорогу. Для цього знадобиться 535 млн доларів та 3 роки. Заробити на цій дорозі можна буде 27 млн доларів за рік.

Поки що складнощі існують не тільки в тому, щоби знайти інвесторів, а і в тому, що українці не звикли користуватися платними дорогами. Проїзд трасою Київ – Біла Церква може коштувати приблизно від 60 до 120 грн.

Джерело znaj.ua

Не пропустіть