В Україні помітили yнiкальнy вaнтaжiвку Terberg (Фото)

Сьогодні на українських дорогах можна зустріти самоскиди на надпотужних шасі від шведського виробника Terberg.
Зовні цей самоскид нагадує вантажівки Volvo FM початку 2000-х. Однак придивившись до решітки радіатора, помічаєш іншу емблему і невідомий напис Terberg. Більш того, є одна дуже незвична деталь – керований третій ведучий міст (з подвійними шинами).

Виявляється, перед нами – продукт шведської компанії Terberg, яка спеціалізується на доопрацюванні вантажівок Volvo Trucks для надважких умов. У модельному ряду компанії двох, трьох, чотирьох і навіть п’ятивісні шасі. Причому для поліпшення маневру остання ведуча вісь як правило є поворотною. Компанія також спеціалізується і на виробництві термінальних тягачів, в тому числі і з електричною силовою установкою

Вантажівка, що працює на київських дорогах – це модель Terberg-1350 з колісною формулою 6х6. Він оснащений платформою самоскиду Hyva з бічним розвантаженням і краном маніпулятором.

На жаль, сьогодні багатовісні шасі Terberg втратили фірмове облицювання радіатора і оснащуються серійними кабінами Volvo. Одну з таких машин – п’ятивісну, повною масою 66 тон і двигуном 540 к.с. вдалося протестувати в одному зі шведських кар’єрів.

Джерело autocentre.ua

Не пропустіть