Автокорпорація «Богдан» планує запустити виробництво електромобілів в Україні

Українська автомобільна корпорація «Богдан» планує запустити виробництво електромобілів в Україні.

На даний момент компанія володіє усіма технічними можливостями для організації нового виробництва.

«Наразі ми складаємо електрогрузовик ERCV27 на ДП«Автоскладальний завод №1» у Луцьку на замовлення датської компанії Banke Electromotive, – . – Для данців плануємо виготовити не менше 15 таких електричних вантажівок, а в цілому потреба Banke Electromotive становить близько 200 автомобілів у рік».

Електрогрузовик Богдан ERCV27 призначений для механізованого завантаження твердих побутових відходів у містах Європейського Союзу. Він здатний розвивати швидкість до 80 км/год і укомплектований літій-залізо-фосфатними акумуляторами (LiFePO4) сумарною ємністю 220 квтг. Запас ходу без підзарядки тягових батарей при повній допустимій масі становить 220 км, а термін їх експлуатації досягає 12 років.Крім того, електробус «Богдан А70100» був виготовлений у співпраці з польськими фірмами Ursus і Enika зараз експлуатується на маршрутах Любліну. Крім того, «Богдан» виробляє 12-метрові кузова електробусів для французької компанії Bluebus, з якою в 2019 році було укладено новий контракт на поставку продукції.

Також дилерська мережа корпорації «Богдан» вже представила на ринку Hyundai IONIQ Electric / IONIQ Hybrid і готується до продажів електрокросовера JAC iEV7S.

«Україна має перспективи для виробництва власних електромобілів завдяки природним ресурсам і підприємствам, – наголосили у корпорації. – Це зробить «зелені» авто більш доступними для співвітчизників, а також забезпечить надходження податків до українського бюджету та створить додаткові робочі місця у галузі автомобілебуду

Джерело ecotown.com.ua

Не пропустіть