Хвиля протестів та нові схеми: “євробляхери” не планують здаватися

Евробляхери можуть різко відреагувати на штрафи та конфіскацію авто

За час пільгового періоду розмитнення “евроблях” вже оформлено 218 тис. транспортних засобів. До речі, час спливає і вже 24 травня поліція почне зупиняти машини на іноземній реєстрації. Якщо авто в Україні знаходиться незаконно, то власникові загрожує штраф до 170 тис. грн або конфіскація. Про це інформує Сьогодні.

Керівник “АвтоЄвроСили” Олег Ярошевич стверджує, що пільговий період розмитнення був непродуманим, однак ті, хто хотів розмитнитися, зробили це за відведений час. Решта напевно не збираються цього робити.

Пільговий період подовжувати не будуть і більшість власників “євроблях” намагаються захистити себе Стамбульською конвенцією. Це спосіб абсолютно законно в’їжджати на авто з іноземними номерами на один рік, але виключно у службових цілях.

Власники авто на єврономерах раніше вже довели, що вони можуть блокувати дорогу та протестувати. Після цього парламент знизив акцизи на ввезення авто і посилив відповідальність за порушення митних правил. Серед них – штрафи до 170 тис. грн та конфіскація авто. Саме це, за словами фахівців, і буде викликати сильний протестний настрій.

Якщо протести й будуть, то уряд може повернутися до питання “євроблях” наприкінці осені. А якщо уряд буде тримати жорстку лінію, то, можливо, з “евробляхами” буде покінчено назавжди.


Не пропустіть