Volkswagen відмовився від російського автозаводу через санкції

Санкції щодо російських підприємств почали діяти. Після того, як стало відомо про можливе закриття двох російських заводів Ford, із аналогічним повідомленням виступив і німецький концерн Volkswagen. Про це повідомляє Auto24.

За словами глави Volkswagen Group Rus Маркуса Озеговича, перемовини щодо можливого придбання «Фольксвагеном» частини російського автозаводу ГАЗ призупинені через санкції. На цьому заводі, крім «Газелей», виготовляли автомобілі VW, Skoda та Mercedes.

Можливу купівлю акцій ГАЗу «Фольксвагеном» обговорювали з кінця 2017 року, однак німецька сторона у результаті вийшла з перемовин. Також під питанням залишається постачання дизельних двигунів на ГАЗ для «Газелей», про які також домовлялися.

Група ГАЗ, яка забезпечує роботою близько 40 тисяч працівників лише в Нижегородській області, опинилася під санкціями США в квітня 2018 року. Будь-які операції з нею заборонені.

«Ми перебуваємо в тісному контакті з урядами Росії та США, але проблема в тому, що ми не можемо зробити багато, це діалог, який йде між політиками, і нам залишається лише чекати прийнятих ними рішень», — констатував топ-менеджер.


Не пропустіть