В Україні збираються ввести нові штрафи для автомобілістів

Вони стосуються ременів безпеки і перевезення дітей.

У Верховній Раді зареєстрували відразу два законопроекти нових штрафів для водіїв. Першим – №10131 – пропонується підвищити штрафи за не пристебнутий ремінь безпеки в 10 разів, до 510 грн. Саме збільшенням покарання народні обранці хочуть побороти зневажливе ставлення автомобілістів до особистої безпеки за кермом. Як би важко не проходили подібні новації.

У грудні 2018 року нардепи провалили схожий законопроект, яким передбачалося 17-кратне збільшення штрафу, до 850 грн. Тоді на прийняття рішення не вистачило голосів.

На ті ж 510 гривень хочуть штрафувати водіїв за порушення правил перевезення дітей. Це закладено в другій законопроект – №10130. За повторне правопорушення протягом року санкція складе вже 850 грн. Перш за все, штрафувати будуть за перевезення дітей, зріст нижче 145 см або віком менше 12 років, без дитячого крісла. Також ПДР заборонено перевозити дітей до 16-ти років в будь-яких вантажних автомобілях. Крім цього, штраф загрожує і за перевезення організованих груп дітей в темний час доби.

Згідно з дослідженням компанії Ipsos, тільки 12% батьків в Україні використовують при перевезенні дітей до 6 років дитячі крісла, і майже ніколи – для старших.

Джерело ubr.ua

Не пропустіть