Для нерозмитнених машин вже готують «листи щастя»

Після 24 травня 2019 року власників «євроблях», які не встигнуть або не захочуть розмитнити авто, почнуть штрафувати. Партнер ЮК «Наказ» Арсеній Салалайко каже, що штрафи будуть надсилати поштою – повідомляє autonews.ua.

За словами Арсенія Салалайко, від штрафів не застраховані навіть ті «євробляхери», які тримають свої авто в гаражах. Правоохоронці будуть знаходити такі автомобілі дуже просто – по митній базі.

Як ця схема буде працювати конкретно – стане відомо трохи більше ніж через два місяці, після того, як 24 травня закінчиться термін реєстрації «євроблях». Поки прогнозувати складно. Багато що залежить від того, як поліція буде користуватися своїм правом на практиці.

Формально у правоохоронців після 24 травня з’являться підстави штрафувати «євробляхи», які порушили терміни перебування. Але як показує практика, нові закони часто спочатку розглядаються як «пілотний проект», тобто за його дотриманням спочатку не сильно стежать. Але навряд чи це той випадок. Адже мова йде про поповнення державного бюджету.

Після 24 травня за прострочення розмитнення машини на 1 день штраф складе 3 400 грн. За прострочення на 10-20 днів – 8 500 грн, на 20-30 днів – 85 000 грн, а на більше 30 днів – 170 000 грн, аж до конфіскації авто.


Не пропустіть